wcag_skip_links_header

Un mondo di pasta

Gastronomy 24λ 2018

Τα κινέζικα noodles είναι επί το πλείσον λευκά και παράγονται με μαλακό σιτάρι, όμως ο Yao Hongying παράγει πράσινα βιολογικά noodles με εκχύλισμα της ορχιδέας Dendrobium, στη φάρμα του στη Νότια Κίνα. Θα διανύσει 9200 χιλιόμετρα για να συναντήσει τον Αμέντέο Γκράπι, παραγωγό ζυμαρικών στην Τοσκάνη. Στο εργαστήριο του Αμεντέο στο χωριό Πιέντσα θα μάθει να χρησιμοποιεί το σκληρό σιτάρι και να πλάθει διαφορετικά είδη ζυμαρικών. Μαζί θα δημιουργήσουν ταλιολίνι με dendrobium, κάτι μοναδικό και αυθεντικό. Από την άλλη η παραγωγή ζυμαρικών με το εκχύλισμα της ορχιδέας θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για τον Αμεντέο με αποκόρυφωμα την παρουσία των γονιών του Αμεντέο που θα δοκιμάσουν το καινούριο προϊόν.

Nonostante i noodles cinesi siano di colore prevalentemente bianco e preparati con grano tenero, Yao Hongying produce noodles organici di colore verde insaporiti con l’estratto di una pianta tipica dell’Asia, l’orchidea Dendrobium, nella sua fattoria nel sud della Cina. Viaggerà per 9200 chilometri per incontrare Amedeo Grappi, che produce pasta nelle colline toscane. Nel laboratorio di Amedeo a Pienza, imparerà a lavorare il grano duro e a modellare le diverse forme della pasta. Insieme creeranno dei tagliolini al dendrobium, qualcosa di unico e autentico. Proprio la preparazione della pasta con un estratto vegetale si rivelerà per Amedeo molto stimolante sia professionalmente che personalmente, oltre che emozionante data la presenza di due assaggiatori d’eccezione: i genitori di Amedeo.