wcag_skip_links_header

Streetfood: L’oliva ascolana

Gastronomy 2020

«Ο πατέρας μου ο Αουγκούστο άνοιξε το μαγαζί του στο κέντρο του Άσκολι το 1958, όταν ήμουν 11 χρόνων. Πουλούσε κοτόπουλα και αυγά, και εγώ έπιασα δουλειά εκεί το 1962, δηλαδή πάνω από πενήντα χρόνια. Στην αρχή ο κόσμος περνούσε απ’ έξω και έλεγε ότι πουλούσαμε νεκρά κοτόπουλα: είχε συνηθίσει να αγοράζει ζωντανά στην αγορά, και μετά τα ξεπουπούλιαζαν στο σπίτι και με τα φτερά έφτιαχναν μαξιλάρια».

«Mio padre Augusto ha aperto la polleria nel centro di Ascoli nel 1958, quando avevo 11 anni. Io ci sono entrato a lavorare nel 1962, dunque sono più di cinquant’anni che incarto polletti. All’inizio la gente passava e diceva che vendevamo polli morti: erano abituati a comprare quelli vivi al mercato, per spennarli a casa e conservare le piume per fare i cuscini».