wcag_skip_links_header

Streetfood: Fritti e lazzi

Gastronomy 2020

«Από το1998 μαζί με τον αδελφό μου τον Λούτσιο άνοιξα αυτό το κατάστημα με φαγητό του δρόμου αφού είχαμε ανοίξει ένα Circolo Arcigola Slow Food αφιερωμένο στον παραδοσιακό γαστρονομικό πολιτισμό της Νάπολης. Το street food, όπως λέμε σήμερα – που δεν έχει σχέση με το finger food – αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να γνωρίσει κανείς την γευστική παράδοση μιας χώρας ή μιας πόλης. Κλείνει μέσα του την αξία του ανήκειν».

«Dal 1998, con mio fratello Lucio ho avviato questa bottega di cibo di strada, dopo aver aperto un Circolo Arcigola Slow Food dedicato alla cultura gastronomica tradizionale napoletana. Lo “street food”, come si dice oggi – da non confondere con il “finger food” – è l’unico modo autentico per capire la tradizione culinaria di un Paese o di una città. Ha in sé il valore dell’appartenenza».