wcag_skip_links_header

La bottarga greca incontra il karasumi giapponese

Gastronomy 24λ 2018

Στην Ιταλία τη λένε μποτάργκα, στην Ιαπωνία καρασούμι, στην Ελλάδα ταραμά. Στην Ιταλία την μποτάργκα την τρίβουμε στα μακαρόνια, με γαρίδες και ντομάτα. Στην Ιαπωνία την κόβουν σε λεπτές φέτες και συνοδεύει το σακέ. Στην Ελλάδα ο Πέτρος παράγει ταραμά και συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Θα διανύσει 9.800 χλμ για να δει με ποιο τρόπο ο Τακάνο επεξεργάζεται το ψάρι στην Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι δυο παραγωγοί θα μοιραστούν τα μυστικά της τεχνικής τους και θα γνωρίσουν βαθιά ο ένας τον κόσμο του άλλου.

In Europa la chiamiamo bottarga, in Giappone karasumi. Da noi si usa grattata sulla pasta, con gamberi e pomodoro. In Giappone viene tagliata a fette sottili e accompagnata con il sakè. Petros, in Grecia, produce bottarga e porta avanti le tradizioni di famiglia. Viaggerà per 9.800 km per vedere come Takano lavora il suo pesce in Giappone. Questo viaggio sarà uno scambio intenso di segreti artigianali e un’immersione totale in un altro modo di vivere.