wcag_skip_links_header

Ιl babà

Gastronomy, Documentary 2020

Στο Μοντεμιλέτο η γιαγιά Ορνέλα αφηγείται την ερωτική της ιστορία (με πολλά εμπόδια αρχικά) και μας λέει ότι το φαγητό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Η Όρνελα είχε φούρνο, τώρα είναι συνταξιούχος και έχει ένα μεγάλο φούρνο στην αυλή του πατρικού της σπιτιού, όπου περνάει τον περισσότερο χρόνο της. Βαθιά γνώστρια της παραδοσιακής κουζίνας και των προϊόντων ζύμης, ετοιμάζει τον μπαμπά με μια μυστική συνταγή που αποκάλυψε μόνο το μισό μέρος. Πέρα από τη ζύμη, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς καλά την συμπεριφορά του φούρνου και πώς θα ετοιμάσει το σιρόπι με ρούμι αφού ψηθεί το γλυκό. Η εκδοχή της είναι με γέμιση κρέμας.

A Montemiletto, nonna Ornella ci racconta la sua storia d’amore (inizialmente ostacolata) e di come il cibo abbia giocato un ruolo importantissimo nella sua vita. Ornella ha fatto la fornaia per tutta la vita. Ora in pensione, ha un grande forno nel patio della casa di famiglia, dove passa gran parte del suo tempo. Esperta di cucina tradizionale, ma soprattutto di tutti prodotti da forno, ha una ricetta segreta del babà che ha svelato solo a metà. Oltre all’impasto, è fondamentale conoscere bene il comportamento del forno, come anche preparare una bagna a base di rhum dove immergere il babà una volta cotto. La sua versione è con la crema all’interno.